Firma stojąca za osławionym w USA burgerem wypuściła na rynek nowy produkt – tym razem jest bo Beyond Beef – wegańskie mięso mielone, alternatywa dla wołowiny, według Beyond Meat posiada ono teksturę oraz smak tradycyjnego produktu, lecz o 25% mniej tłuszczów nasyconych. Mielone zostało stworzone przy użyciu fasoli mung oraz białek ryżu i grochu.

Twórca Beyond Meat, Ethan Brown stwierdził, iż już dawno mieli na oku wytworzenie produktu, który umożliwi konsumentom cieszenie się mnogością zastosowań mielonej wołowiny, a w tym samym czasie mieli na uwadze swoje zdrowie, ochronę środowiska oraz dobro zwierząt. Produkty tej firmy nie zawierają soi, glutenu oraz ściśle nie używa się w nich składników modyfikowanych genetycznie. 93% osób kupujących alternatywy mięsa to klienci, którzy również kupują tradycyjne mięso i to do nich są one skierowane stanowiąc główny cel marketingowy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *