Beyond Meat zastanawia się nad stworzeniem roślinnego bekonu oraz steka

Firma odpowiedzialna za słynnego burgera ujawniła, że pracuje obecnie nad roślinnym odpowiednikiem bekonu oraz steków, jednak obecnie nie ma oficjalnej daty wejścia produktów na rynek, gdyż jest to długoterminowy plan rozwoju oferty producenta.

W wywiadach dla poszczególnych serwisów Beyond Meat twierdzi, że póki co chce skupić się nad rozwojem obecnych produktów, a następnie zabrać się za nową ofertę. W przeciągu ostatniego roku burgery, kiełbaski oraz alternatywa dla mięsa mielonego pojawiły się w niezliczonej ilości restauracji i barów na świecie, są one tak zbliżone do swoich mięsnych odpowiedników, że klienci nie widzą różnicy.

Choć tego typu produkty nie należą do najzdrowszych to każda innowacja prowadząca do zmniejszenia cierpienia oraz opresji zwierząt jest krokiem naprzód.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *