W tym roku widzimy coraz więcej wegańskich produktów, które wypuszczane są na rynek, ich sporą cześć stanowią właśnie produkty sezonowe, takie jak jajka wypuszczone przez sieć marketów Sainsbury w Wielkiej Brytanii, nowe produkty wykonane są z białej bezmlecznej czekolady oraz różowe o lekkim smaku truskawkowym.

Sensacją okazało się również wegańskie „cream egg” w stylu produktu znanej marki Cadburry, lecz kompletnie wykonane z produktów pochodzenia roślinnego, ja sam nigdy nie byłem fanem tych sławnych jajek, które tak naprawdę są tylko czekoladą wypełnioną lukrem, jednak pojawianie się takich opcji znacznie ułatwi wyjaśnienie największym sceptykom roślinnego stylu życia, że nie muszą rezygnować tak naprawdę z niczego wybierają najbardziej etyczne podejście do życia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *