Po premierze wegańskiego Impossible Burgera w 59 placówkach w Missouri w USA fast foodowy gigant planuje wprowadzić kanapkę na terenie całych Stanów Zjednoczonych do końca tego roku. W jej skład wchodzą te same składniki jak w mięsnym odpowiedniku – czyli bułka z sezamem, pikle, cebulka, sałata i pomidor, oczywiście za wyjątkiem kotleta. By burger był w pełni wegański należy poprosić o nie dodawanie majonezu.

Rzecznik Burger Kinga stwierdził, że popularność kanapki przeszła ich najśmielsze oczekiwania i dzięki niemu zyskali nowych klientów. Jak zapewne pamiętacie z mojego poprzedniego wpisu na ten temat na Youtube znajduje się filmik, na którym fani tradycyjnego Whoppera mieli odróżnić wersję wegańską od tradycyjnej – nie potrafili tego zrobić, podobno problemy mieli nawet pracownicy (co raczej dobrą wiadomością nie jest:P).

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *